Ağır Nakliyat Nedir? Nasıl Yapılır?

Okuma Süresi:

Kategori: Blog

Normalden daha ağır yüklerin taşınmasında tercih edilen ağır nakliyat, ürünlerin kısa süreler içinde güvenli bir şekilde istenen noktaya teslim edilmesini sağlar. Yüklerin oldukça ağır olmasına rağmen emniyetli bir biçimde taşınması, ağır nakliye işlemini değerli kılar. Ağır nakliye taşımacılığı özenli şekilde gerçekleştirilmesi gereken faaliyetler bütününü kapsar. Taşımacılık sırasında profesyonel ekiplerin tercih edilmesi, taşıma kalitesi adına önemlidir. Peki, ağır nakliyat nedir? Ağır nakliyat sırasında kullanılan araçlar neler? Bu yazımızda ağır nakliyat hakkındaki konu başlıklarını ele aldık.

Ağır Nakliyat Nedir?

Standart ölçülerin dışındaki yük taşımacılığı ağır nakliyat olarak adlandırılır. Bu taşımacılık türünde yükler çeşitli yöntemlerle taşınabilir. Özel ekipmanlarla yapılan nakliye çeşidinde montaj, depolama, sigorta ve demontaj işlemleri de müşteri talepleri doğrultusunda gerçekleştirilir. Ağır nakliyede özel ekipmanlar ve yöntemlerle yükler hedef noktaya taşınır. Söz konusu nakliye türünde yüklerin oldukça ağır olması faaliyetler esnasında alanında uzman ekiplerle çalışılmasını gerekli kılar. Eşyaların taşınmasında meydana gelebilecek herhangi bir hatada uzman ekipler hasarı en aza indirebilme potansiyeline sahiptir.

Hangi Ürünler Ağır Nakliyat Kapsamındadır?

Ağır nakliye faaliyetlerinde normal ağırlığın dışındaki ürün ve yükler taşınır. Büyük ölçülere sahip olan ürünlerde çeşitli mühendislik hesaplamaları dahi gerekebilir. En çok taşınan ağır nakliye yükleri aşağıdaki gibidir:

  • Türbin
  • Yat
  • Tekne
  • Trafo
  • Fuar stantları
  • Tır
  • Nakliye araçları
  • Silolar
  • Jeneratör
  • Santraller
  • İş makineleri
  • Konteyner şantiye

Ağır Nakliyat için Hangi Araçlar Kullanılır?

Ağır nakliyede birçok farklı araç kullanılsa da en yaygın olanı kamyonlardır. Buna ek olarak ağır nakliyede şu araçlar da tercih edilebilir:

  • Kamyon:Ağır yük için tasarlanmış olan özel kamyonlar kabin sistemi sayesinde yüklerin kolayca yüklenip boşaltılmasını sağlar.
  • Semi-treyler:Römork araçlarla benzer özellikler taşıyan semi-treyler araçlar genellikle otomobillerle birlikte kullanılır.
  • Römork:Motorlu araçlar yardımıyla çekilen römorklar ağır nakliyede sıkça kullanılan işlevsel araçlar arasındadır.

Ağır Nakliyat Nasıl Yapılır?

Standart nakliye faaliyetleri gerçekleştiren firmalar için uygun olmayan ağır nakliye taşımacılığı özel araçlarla ve profesyonel ekiplerle bir arada yürütülmelidir. Bunun yanında ilgili nakliye türü sadece şehirler arası değil, uluslararası ölçekte gerçekleştirilen bir işlemdir. Alanında uzman şirketler tarafından yapılan ağır nakliyat taşımacılığında aşağıdaki hazırlıkların tamamlanması gerekir:

  • Taşıma için risk değerlendirmesi:Ağır nakliye türünde taşıma şirketinin işlem öncesinde risk değerlendirmesi yapması ve olası süreci belgelemesi taşıma esnasında karşılaşılabilecek sorunları en aza indirir.
  • Taşıma araçlarının kapasite kontrolü:Taşıma sırasında kullanılacak aracın yük taşıma kapasitesinin kontrolü ortaya çıkabilecek sorunları önler. Kapsamlı bir araç muayenesi de bu noktada oldukça önemlidir.
  • Yüklerin doğru bir şekilde yüklenmesi/zincirlenmesi:Ağır nakliye faaliyetlerinde eşyaların hedef noktaya emniyetli bir şekilde taşınması gerekir. Taşıma esnasında tüm yüklerin doğru bir şekilde araca yüklenmesi ve zincirlenmesi kazaları engellemeye olanak tanır. Yüklerin kargo kısıtlamalarına ve yasal mevzuatlara uygun şekilde yüklenmiş olması da uzman ekiplerin başlıca sorumluluklarındandır.
  • Yüklerin hedef noktaya taşınması:Yük taşıma yolculuğunda tüm ekibin birbiri ile koordineli şekilde çalışması ilgili nakliye sürecinin en iyi şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Varış noktasına ulaşan yükler ekipler tarafından güvenli bir şekilde boşaltılarak müşterilere teslim edilir.

Ağır nakliye ve kargo taşımacılığında yılların tecrübesine sahip olan Bedirhan Lojistik ağır nakliye proje faaliyetlerinde de yanınızda. Gabari dışı ürünlerinizin Türkiye ve Avrupa’dan istediğiniz yerden teslim alınması ve belirlenen konumlara dağıtımı işlemlerini gerçekleştiren Bedirhan Lojistik, depolama ve depolama sonrası tüm süreçlerle titizlikle ilgileniyor. Yurt dışından gelen ürünlerinizi gümrüklü ve gümrüksüz alanda depolatabilir, barkodlama ve seri numarası takip işlemlerini yaptırabilirsiniz. Ayrıca Bedirhan Lojistik; ürünlerinizin yeniden paketlenmesi, sağlamlaştırılması ve ürün birleştirme süreçlerinizde de size özel çözümler sunuyor. Siz de ara depo çözümleri için Bedirhan Lojistik’in avantajlı tekliflerini hemen inceleyin!

Kategori: Blog
Sonraki yazı
Monako Taşımacılık
Önceki yazı
Slovenya Taşımacılık
Mesaj Gönder
WhatsApp Destek
Merhaba 👋 Nasıl yardımcı olabilirim?