Uluslararası ticaretin önemli parçalarından birisi, gümrüksüz depolama işlemleridir. Geçici depolama olarak da isimlendirilebiliyor. İthalat ve ihracat yapan şirketler, lojistik hizmetlerinden faydalanarak, malzemelerini, gümrük kontrollerinden muaf tutarak geçici depolarda tutabiliyor.
Gümrüksüz depolar daha çok özel ekonomik bölgeler ya da serbest bölgelerde bulunuyor. Ticaret mallarının bir süreliğine uygun yerlerde, ürünlerin türlerine göre istiflenmesi anlamına da gelebiliyor. Bu alanlar daha çok, küçük depolar, hangarlar, ardiye ya da ambarlar gibi yerler olabiliyor.
Gümrüksüz Depolamanın Önemi
Gümrüksüz depolama işlemleri, uluslararası ticaret yapan şirketlere çeşitli avantajlar sunuyor. İthalat ve ihracat yapan şirketler, tüm avantajlardan faydalanmaya ve düşük maliyetli işlemler yapmaya önem veriyor.
- Şirketlere kolaylık sağlar,
- Stok yönetimini kolaylaştırır,
- Tedarik zinciri optimizasyonunu kolaylaştırır,
- Vergi ve gümrük işlem muafiyetleri sağlar,
Şirketler, ürünlerini alıcılara daha hızlı ulaştıracak lojistik faaliyetlerini gerçekleştirmeye çalışır. Bunu yaparken de işlemleri hızlandırmak ve maliyetleri en alt seviyede tutmak ister. Gümrüksüz depolama ile bu avantajlara sahip olunabiliyor.
Gümrüksüz Depolamanın Sağladığı Avantajlar
Geçici depolama olarak da adlandırılan lojistik hizmetlerinde, şirketlere çeşitli konularda maliyet avantajları sağlanıyor. Tüm işlem adımlarında çeşitli avantajlar sağladığı için birçok ticari faaliyette tercih ediliyor.
- Maliyet avantajı,
- Verimli tedarik zinciri oluşturma,
- Hızlı işlem ve teslimat,
- Uluslararası ticarette rekabet gücünü artırma,
- Depo yönetimini kolay yapma,
- Verimli ve esnek iş yapma fırsatı,
- Envanter kontrolü,
Gümrüksüz depolama işlemlerinde işletmeler, tüm avantajlardan faydalanabiliyor. Avantajlardan faydalanabilmek ve yapılan işlemlerin güvenli olabilmesi için lojistik hizmetleri alanında deneyimli ekiplerden yardım almak gerekir.
Gümrüksüz Depolama İşlem Süreçleri
Uluslararası ticaretin daha kolay yapılabilmesi ve maliyet avantajlarının elde edilebilmesi için yapılacak tüm işlem süreçlerinin belirli kurallara göre yapılması gerekiyor. Geçici depolama süreçlerinde ilk işlem adımı, malzemelerin depoya gelmesi ve kayıt altına alınmasıdır. Kayıt işlemlerinde, malzemelerin türü ve miktarı gibi bilgiler kullanılır.
Bu depolar, ürünlerin gümrük kontrolünden muaf tutulmasını sağlayan yerlerdir. Depolarda, belirlenen alanlara yerleştirilen ürünler için envanter yönetimi başlatılır ve saklama, ürün takibi gibi süreçler işletilir. Gümrüksüz depolama işlemlerinin son aşaması ise malzeme çıkış işlemleri ve sevkiyattır.
Gümrüksüz Depo Türleri
Gümrüksüz ya da geçici depolama lojistik hizmeti olarak tanımlanan işlemler, geçici malların dış etkenlerden korunmasını sağlayan kapalı mekanlar olarak gösterilir. Gümrüksüz depo türleri, farklı büyüklüklerdeki kapalı alanlardır ve buralara taşıma araçları ile mallar taşınır ve istenilen yere kolay yerleştirilmesi sağlanır. Ticari malların her türlü güvenliğinin sağlandığı yerlerdir ve depolarda ışıklandırma, raf sistemi, soğuk zincir, paketleme, etiketleme gibi işlemler yapılır.
Lojistik şirketleri, özel depoları ile sundukları gümrüksüz depolama hizmetlerinde, depoya yerleştirilen her ürün türünün zararlara karşı korunması için sigortalı hizmet sunar. Geçici depolarda, zati eşyalar, tekstil ürünleri, kozmetik ürünleri, gıda ürünleri ve giyim gibi farklı ürün türleri depolanıyor.
Gümrüksüz Satış
İşletmeler, gümrük kontrolü ve diğer işlemlerden muaf tutularak, maliyet avantajları ile ticari işlemler yapmaya, mal satmaya çalışıyor. Uluslararası piyasalarda yer almak ve gümrüksüz depo avantajlarından faydalanmak istiyorsanız, Bedirhan lojistik destek hizmetlerinden hemen faydalanmaya başlayın.
Profesyonel kadro ile sunulan hizmetler sayesinde, şirketinizin yapısına, satışa sunduğunuz ürünlerin niteliklerine göre en uygun depolama ve tüm lojistik hizmetlerinden faydalanacaksınız.
Bedirhan lojistik, gümrük muafiyeti ve ürünlerin geçici olarak depolarda güvenli tutulmasını sağlayacak tüm işlem süreçlerini, sigortalı ve yasalara uygun olarak sunuyor. Gümrüksüz satış işlemleri, işletmelere geniş ve yeni pazar imkanları sunarken, müşterilerine ürünlerini daha uygun fiyatlara sunma, gelir artışı gibi avantajlarda sunuyor.